Friday, November 9, 2007

Αντιπεριβαλλοντικά βραβεία

Απονέμουν οι οργανώσεις: Corporate Europe Observatory, Friends of the Earth Europe, LobbyControl, Spinwatch και όλοι μπορούμε να ψηφίσουμε οn line στην ιστοσελίδα http://www.worstlobby.eu για δυο κατηγορίες αντιβραβείων

Το «Βραβείο Χειρότερου Λόμπινγκ» για το λομπίστα, την εταιρεία ή την ομάδα συμφερόντων που χρησιμοποίησε το 2007 τις πιο απατηλές, παραπλανητικές ή προβληματικές τακτικές λόμπινγκ στην προσπάθειά του/της να επηρεάσει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ειδικό «Αντιπεριβαλλοντικό Βραβείο» για την εταιρεία της οποίας η διαφημιστική καμπάνια αντιφάσκει περισσότερο με τις πραγματικές περιβαλλοντικές συνέπειες των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων

Πάνω από 40 περιπτώσεις προτάθηκαν φέτος από οργανώσεις και πολίτες από όλη την Ευρώπη. Μετά από αξιολόγησή τους από τους οργανωτές, επιλέχτηκαν οι πέντε χειρότερες περιπτώσεις για κάθε κατηγορία που τώρα υποβάλλονται σε δημόσια ψηφοφορία.

Η ιστοσελίδα διατίθεται στα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά. H online ψηφοφορία τελειώνει στις 24 Νοεμβρίου. Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε ειδική τελετή στις Βρυξέλλες στις 4 Δεκεμβρίου.

No comments: