Friday, September 21, 2007

Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας στο Κιλκίς

Aπό αύριο το απόγευμα μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Σεπτέμβρη 2007, διοργανώνετε στο Κιλκίς, η 14η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας. Η γιορτή διοργανώνεται από την Ομάδα βιοκαλλιεργητών Νομού Κιλκίς με την συνεργασία και άλλων ομάδων και είναι αφιερωμένη στην διατήρηση των ντόπιων σπόρων. Στόχοι της είναι:

  • Να γνωρίσουν οι καταναλωτές ανθρώπους που συνεργάζονται με τη Φύση, χωρίς να τη δηλητηριάζουν, να αποκτήσουν μία εικόνα για το πώς το πετυχαίνουν και να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους.
  • Να δοθεί η δυνατότητα άμεσης επαφής των συμβατικών καλλιεργητών με αυτούς της βιολογικής γεωργίας, ώστε να ενθαρρυνθούν και να τολμήσουν να στραφούν προς τη φιλική για το περιβάλλον γεωργία.
  • Να αποτελέσει κίνητρο για τη δημιουργία παρόμοιων τοπικών εκδηλώσεων και αγορών.
  • Να αποτελέσει πρόταση άμεσης διάθεσης των οικολογικών προϊόντων στους καταναλωτές χωρίς την παρεμβολή μεσαζόντων.
  • Να εδραιωθεί η αντίληψη, ότι η Οικολογική Γεωργία , όχι μόνο δεν αποτελεί περιθωριακή δραστηριότητα, αλλά είναι η μόνη που μπορεί να δώσει απάντηση και λύση στα αδιέξοδα της συμβατικής γεωργίας.
  • Τέλος, με την Οικολογική Χειροτεχνία, να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να εκτιμήσουν το φυσικό, το γνήσιο, το διαφορετικό και το πρωτότυπο και να έχουν άμεση αντίληψη των υλικών που χρησιμοποιούν.

Η γιορτή θα γίνει στο Πάρκο Γαλήνη Κιλκίς (πρώην Ζωοπάζαρο) και θα είναι ανοικτή 9 με 1 τα πρωϊνά και 5.30 με 10 τα απογεύματα.

Περιλαμβάνει επίσης το μεσημέρι του Σαββάτου συζήτηση Βιοκαλλιεργητών με θέμα: Το μέλλον της γιορτής- προβλήματα του χώρου μας και την Κυριακή στις 11 το πρωί ομιλίες από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη (Συλλογή και διατήρηση ντόπιων ποικιλιών), τον Κώστα Κουτή (Το ζήτημα της χρήσης ιδιοπαραγώμενου σπόρου στην οικολογική γεωργία) τον Παναγιώτη Μανίκη (Αναβλάστηση των βουνών με τη μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας – σπορά σβόλων) και τον Θεοδόση Μηλογιαννάκη (Η Χειροτεχνία που χάνεται). Τέλος στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται χορευτικά συγκροτήματα, θέατρο σκιών κ.ά.

Συμμετέχουν 51 εκθέτες, από όλη την Ελλάδα, με πλήθος προϊόντων. Μια καλή ευκαιρία για τις χειμωνιάτικες προμήθειες.

No comments: