Friday, September 7, 2007

Στην χώρα μας την “κατασκευαστική μαφία” την βαφτίζουμε “επενδυτές”

Μια σημαντική δήλωση του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπου Δικαιοσύνης της Ε.Ε., Φράνκο Φρατίνι, με αφορμή τις πυρκαγιές στην Ελλάδα πέρασε δυστυχώς σχεδόν απαρατήρητη. Την αναδημοσιεύουμε (από την Ελευθεροτυπία 28.8.07) γιατί παραμένει πάντα επίκαιρη, άλλωστε κάτι περισσότερο ξέρουν οι Ιταλοί από την ecomafia.
«Οι πυρκαγιές και οι φλόγες αυτών των ημερών αποτελούν σημάδι μιας άλλης, νέας μορφής τρόμου, που πλήττει την περιβαλλοντική μας κληρονομιά και κλείνει τον κύκλο μιας αλλόκοτης συμμαχίας ανάμεσα σε σκοτεινές και αρπακτικές ψυχές της οικοδομικής κερδοσκοπίας και σε αυτούς που σκοπεύουν να λυγίσουν, να γονατίσουν μια περιοχή, μια οικονομία, τραυματίζοντας το τοπίο με τρόπο ανεπανόρθωτο», γράφει ο Φρατίνι, επισημαίνοντας ότι οι φλόγες «επιτίθενται τώρα σε κατοικημένα κέντρα και πεθαίνουν οι ίδιοι οι άνθρωποι. Είναι μια μορφή εδαφικής τρομοκρατίας απολύτως καινούργια, η οποία επομένως πρέπει να καταπολεμηθεί και να κατασταλεί με νέα όπλα και νομικά αποτρεπτικά μέτρα». Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημειώνει ότι «δεν είναι πια μόνον η Ιταλία που αποτελεί θήραμα της κατασκευαστικής μαφίας. Η Γαλλία, η Ισπανία και τώρα η Ελλάδα γνωρίζουν αυτή τη νέα καταστροφή, αυτή την εδαφική τρομοκρατία που κρατά τώρα όλη τη Νότια Ευρώπη σε ομηρία».

Αντί οποιουδήποτε σχολιασμού δείτε απλώς το δημοσίευμα της εφημερίδας της Ηλείας «Πατρίς» της 23ης Αυγούστου 2007, μια μέρα πριν την έναρξη της μεγάλης πυρκαγιάς. Τραγική ειρωνία…

No comments: